Coenegrachts-substraat
Eng - Nl - Fr - De


Welkom bij Coenegrachts Substraat

Coenegrachts Substraat levert champignonsubstraat van de hoogste kwaliteit over heel de wereld. Wij leveren in België en Nederland, maar exporteren ook naar Duitsland, Polen, Frankrijk, Costa Rica, Guatemala, de Verenigde Arabische Emiraten, Maleisië, Malta, Libanon, Jordanië, Israël... geen land is te ver!


De doorgroeide compost wordt ter plekke geproduceerd in 3 fasen. In ons indoor fase-1 complex wordt wekelijks 4.000 ton fase-1 compost aangemaakt. Ons huidige tunnelcomplex levert maar liefst 1.800 ton doorgroeide compost per week op! Al onze producten worden in bulk of in pakketten van 18-22kg verhandeld.


Coenegrachts Substraat kan zich beroepen op de ervaring en kennis van verschillende generaties champignontelers. Het familiebedrijf begon in 1996 oorspronkelijk om in eigen gebruik te voorzien, maar doorheen de jaren is het uitgegroeid tot een internationale marktleider in de productie en export van champignoncompost. Onze jarenlange expertise maakt hierbij het verschil, maar Coenegrachts onderscheidt zich ook met een innovatieve visie en een milieubewuste aanpak overheen het hele productieproces.


Het vervoerbedrijf VECO TRANS staat in voor de ophaling van paardenmest in Benelux, Frankrijk en Duitsland. Wilt u meer weten, neem dan gerust contact met ons op!

Indoor fase 1 compost

Het produceren van het champignonsubstraat begint bij het fermentatieproces, ook wel Fase 1 genoemd.

Entbare compost

Fase 2 of het uitzweetproces wordt gekenmerkt door twee delen, "Pasteuriseren en Conditioneren".

Doorgroeide compost

Wanneer fase 1 en 2 goed verlopen zijn is de compost geschikt voor de selectieve groei van het champignonmycelium.

Pakketten

Op aanvraag is het mogelijk om pakketten te vervaardigen tussen 18 & 22 kg. Als bijkomende service is het ook mogelijk dekaarde te leveren in zakken van 50 liter.

Veco Trans

Sinds meerdere jaren staat Veco Trans in voor de aanvoer van paardenmest die als grondstof dient in het productieproces van champignonsubstraat.

Productieproces

Het productieproces tot doorgroeide of entbare compost.

Export

Coenegrachts Substraat verwerkt jaarlijks tonnen champignoncompost en exporteert de substraat in pakketten over de hele wereld.

Milieu

Jaarlijks wordt er door de firma Coenegrachts-substraat aanzienlijk geïnvesteerd in het milieu.